2020
Nachtwacht
Eind januari begint op Canvas een nieuw seizoen van Nachtwacht. Jan speelt met Soulsister enkele try-outs voor het Heat Rewind-concert dat op 12 maart in de Brusselse Ancienne Belgique gepland staat. Corona gooit roet in het eten. Alle verdere activiteiten worden afgezegd of uitgesteld. Eind september gaat de wereld voor heel even weer open: Jan geeft een aantal lezingen en doet mee aan de hommage-avond voor Robbe de Hert in het Openluchttheater in het Antwerpse Rivierenhof.
2019
Nachtwacht
Op 1 februari presenteert Jan de eerste aflevering van een nieuwe reeks van het Canvas-debatprogramma Nachtwacht. In maart vliegt hij naar Spanje voor de opnames van het VTM-programma Liefde voor muziek. Hij zingt er nummers van o.a. Stef Kamil Carlens, Milow en Ilse DeLange. Op 16 april krijgt Jan in Tilburg voor Allah in Europa de prestigieuze E. du Perronprijs. In augustus is Soulsister op Pukkelpop special guest tijdens het optreden van Ertebrekers. Ze zingen samen Through Before We Started en The Way To Your Heart. Met Frank Vander linden schrijft Jan drie nummers voor het nieuwe album van Clouseau. Een van de die songs, Heel mijn hart, is dat najaar het Rode Neuzen-lied en wordt een grote hit.
2018
Allah in Europa
Eind maart verschijnt het boek Allah in Europa bij de Nederlandse uitgeverij Das Mag. Jan begint aan een lange reeks lezingen in België en Nederland.
2017
Allah in Europa
Voor Allah in Europa trekt Jan door Zweden, Denemarken, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf september wordt de reeks uitgezonden op Canvas en vpro. Tussendoor speelt hij met Soulsister een reeks zomerfestivals.
2016
Tegen de sterren op
In januari brengt Jan in het VTM-programma Tegen de sterren op een hilarische imitatie van Didier Reynders. Eind mei begint hij in Sarajevo met de opnames van een nieuwe documentairereeks over de islam in Europa. In het najaar begint Soulsister aan een lange theatertour.
2015
Helder
In maart speelt Soulsister twee uitverkochte concerten in de Antwerpse Lotto Arena. Voor de Championettes schrijft Jan het nummer De kampioenenjubilee. In augustus komt Jans eerste Nederlandstalige album Helder uit. In september is hij juryvoorzitter op het Filmfestival van Oostende.
2014
Arm & Rijk
In het voorjaar zenden Canvas en vpro de nieuwe reisserie Arm & Rijk uit. In juni speelt Jan een paar kleinschalige optredens waarin hij nieuwe Nederlandstalige nummers uitprobeert. Op 1 september komt zijn eerste Nederlandstalige single uit: Alles komt in orde. In het najaar speelt Jan een reeks soloconcerten en geeft hij lezingen over Arm & Rijk. Met Bart Peeters schrijft hij twee nummers (Konijneneten en Stipjes) voor diens nieuwe album Op de groei.
1993
Sting

Sting neemt Soulsister mee als voorprogramma van zijn Europese tournee. Later dat jaar komt een live album (Live Savings) uit. Intussen schrijft en producet Jan ook nummers voor anderen, o.a. The Radios (I’m Into Folk, Lucky Day) en Clouseau (Dat ze de mooiste is).

That’s As Close As I’ll Get To Loving You, een nummer dat Jan met Paul Jefferson en Sally Dworsky schreef, wordt opgenomen door Aaron Tippin en staat eind 1995 drie weken op nr. 1 in de Billboard Country Charts.

 
 
1992
Simple Rule

Een nieuwe cd: Simple Rule. Voor het eerst schrijven Jan en Paul samen met Amerikaanse co-writers. In Los Angeles leren ze David Werner kennen, die het album producet en meeschrijft aan o.a. Broken en Changes. Dat laatste nummer wordt een paar jaar later door Tom Jones opgenomen.

1991
Dokter De Vuyst

Met Bart Peeters schrijft Jan de musical Dokter De Vuyst, die in december in première gaat in het NTG (Gent). Koen Crucke schittert in de rol van God.

Heat, het tweede album van Soulsister, staat op dat moment al meer dan een jaar in de Top 50. In België alleen worden er meer dan 100.000 van verkocht.

1988
The Way To Your Heart

Na enkele singles die veel gedraaid worden maar amper verkopen, brengt Soulsister in oktober The Way To Your Heart uit, een nummer dat het leven van Jan en Paul volledig overhoop haalt. The Way To Your Heart wordt een hit in alle Europese landen en raakt in de Billboard Hot 100 tot de 41ste plaats. Van It Takes Two, het debuutalbum uit datzelfde jaar, worden wereldwijd ruim 700.000 stuks verkocht.

Soulsister tourt door heel Europa en trekt in oktober 1989 naar de Verenigde Staten.

1986
Paul Michiels

Na een optreden in café ‘t Pleintje, in Heist o/d Berg, wordt Paul Michiels aangesproken door een verlegen Jan Leyers. Paul herinnert zich: “Ik wist niet wat ik moest denken van die rare gast met zijn Buddy Holly-bril en zijn zwart-wit geblokte overjas. Hij probeerde mij wijs te maken dat we samen de wereld konden veroveren. Ik heb hem een pint gegeven in de hoop dat ik ervan af was.”
Jan houdt vol en weet Paul een paar maanden later te overtuigen samen enkele nummers op te nemen.

Guy Brulez van platenfirma EMI beluistert de demo en is bereid You Get To Me op single uit te brengen. Hij eist wel dat de twee iets aan hun imago doen. “We moeten de waarheid onder ogen zien,” zegt Brulez tegen Jan en Paul, die vol spanning aan zijn bureau zitten te luisteren, “Moeders mooiste zijn jullie niet.”

1978
Beri-Beri
Met Hugo Matthysen, Bart Peeters en Marc Kruithof richt hij de coverband Beri-Beri op. Met eigen nummers probeert Beri-Beri jarenlang vergeefs en platencontract te versieren. De groep is een perfect voorbeeld van hoe het geheel kleiner kan zijn dan de som van de delen.
1968
Eerste akkoorden
Jan vindt op zolder de akoestische gitaar waarmee zijn vader vlak na de oorlog optrad op studentenfeesten. Zijn vader leert hem de eerste akkoorden. Later dat jaar, tijdens een Schelderondvaart met een Flandriaboot, ziet Jan voor het eerst in zijn leven een echte elektrische gitaar. Ze wordt bespeeld door een man in een purperen pak, die in de lounge van de boot Baby Come Back zingt. Jan is niet meer aan dek geweest.
1958
Jan wordt geboren
Jan Leyers wordt geboren in Wilrijk bij Antwerpen. Datzelfde jaar wordt in Brussel de Expo geopend en gaat Vertigo van Alfred Hitchcock in première.

Social media

Volg Jan Leyers