De weg naar Mekka

Staan we voor een clash tussen het Westen en de Islam? Of maken we alleen de groeistuipen mee van een snel globaliserende en multiculturele wereld? Jan Leyers ging op zoek naar een antwoord.

Het verhaal begint in Cordoba, ooit de hoofdstad van Moors Spanje. Het einddoel is Mekka, voor alle moslims de heiligste plek ter wereld. Daartussen ligt een spannende tocht langs de vele plaatsen waar de geheimen van de Islam verborgen liggen. Casablanca en Fez, het dreigende Algiers, Tripoli en Caïro, het mysterieuze Damascus, Istanbul en het kruitvat Teheran. Jan Leyers bezoekt moskeeën, badhuizen en Koranscholen, dringt door tot bij het hoofd van de Moslimbroederschap en voert onthutsende gesprekken met ayatollah’s en bedoeïenen, schoolmeisjes en terroristen. Gaandeweg komt hij erachter wat er leeft en broeit in de islamitische wereld, wat moslims en westerlingen bindt en waar hun wegen scheiden.

De weg naar Mekka is een diepgaand en meeslepend verslag van een reis door een wereld die weinigen kennen, die velen angst inboezemt en waar niemand onveranderd uit terugkeert.

Social media

Volg Jan Leyers